Causerie: Kevin Lennertz

Op woensdag 9 december 2015 organiseerde de Vriendenkring van het Koninklijk Atheneum een van haar intussen traditioneel geworden causerieën. Onder het nieuwe motto “oud-leerlingen in the picture” ontvingen we Kevin Lennertz, oud-leerling van zowel de Middenschool I als het Koninklijk Atheneum, waar hij in 2004 afstudeerde in de richting Economie-Moderne Talen en zelfs het felbegeerde Atheneeke in ontvangst mocht nemen.

Omdat Kevin in zijn vrije tijd vooral bezig was met tuinonderhoud, tuinaanleg en bloemsierkunst, vond hij in de PXL (toen nog de PHL) de perfecte studierichting: groenmanagement met specialisatie tuinaanleg. Toen hij die studies in 2007 met succes had afgerond, wou hij van zijn hobby zijn beroep maken. Bovendien combineerde hij zijn werk met nog een aantal bijkomende opleidingen, zoals een specifieke lerarenopleiding en een opleiding florist.

Zijn passie om de natuur naar zijn hand te zetten, zijn contacten met de bloemenwereld en zijn lidmaatschap van de Koninklijke Unie der Floristen van België dreven hem steeds verder in de richting van de bloemschikkunst. Zijn successen op demonstraties en wedstrijden deden hem dan op zoek gaan naar nieuwe uitdagingen en een blijvende voldoening. Daarom richtte hij in 2010 een eigen bedrijf op: Lennertz Kevin Floral Service (LKF Service). Met zijn bedrijf wil Kevin zijn passie en zijn gevoel voor bloemen en mooie creaties uitstralen naar zijn klanten. Kevin probeert de wensen van zijn klanten te combineren met zijn eigen creatieve vrijheid en weet op die manier tot ieders tevredenheid unieke creaties met een persoonlijke touch te maken.

Het bedrijf heeft geen fysieke winkel of showroom, waar de klanten uit enkele vooraf klaargemaakte creaties moeten kiezen, maar biedt de klanten de mogelijkheid samen de wensen te bespreken om tot een uniek stuk te komen.

Op 9 december kwam hij zijn passie met ons delen.

Causerie: Kevin Lennertz
Causerie 09-12-2015